december 10

0  comments

420 kopjes koffie graag

kopjekoffie

Blog: Richard Schreurs

Het afgelopen jaar heb ik weer met een paar honderd kennissen, vrienden, oud-collega’s en familie een kopje koffie gedronken. Vaak bij ze thuis, soms ergens halverwege in een eetcafé of iets dergelijks. Een uur bijkletsen, genieten van de dampende koffie, altijd zwart overigens zoals koffie bedoeld is en met soms een lekker koekje erbij. Veel mooie verhalen gehoord en ook mijn eigen verhalen verteld. Genieten dus met en hoofdletter G!

Na dit uur (eerlijk gezegd was het vaak wel iets langer, ‘gezelligheid kent geen tijd’) ging ik de deur uit met een tevreden glimlach, keek nog een keer om en zag in de deuropening ook altijd iemand staan met een tevreden glimlach. Het kopje koffie drinken was gezellig, maar bovenal leverde het ons beide ook nog wat geld op.

Sinds 2,5 jaar kost de koffie-afspraak mijn gesprekspartner 1 kop koffie, maar levert het hem of haar daarnaast gemiddeld 255 euro op. En zelf verdien ik een klein percentage van dat bedrag hier van. Dus win-win. Niet alleen win-win omdat we een leuk en gezellig gesprek hebben gehad, maar ook omdat we dus allebei na het gesprek er per saldo geld aan verdiend hebben. Dat is mooi toch?

Na het gesprek hebben we afgesproken dat ik mijn gesprekspartner oversluit naar een goedkoper energiecontract. Een simpel ‘ja Richard, dat is goed’ is alles wat hij/zij hiervoor hoeft te doen. Ik regel de rest.

De reden dat ons bedrijf Anderzzz heet is dus niet voor niks. Een gezellig koffiemoment, waarin we samen bijkletsen en beide geld verdienen. Dat is Anderzzz dan anders toch ? Geen kosten, alleen maar verdiensten.

Ik las ergens dat maximaal 4 kopjes koffie per dag qua gezondheid nog net kan. Ik drink er ’s ochtends 1 als ik wakker ben, ’s avonds 1 samen met Marjolein. Dan blijven er 2 over per dag. Eentje in de loop van de ochtend (9.30 a 10.00 uur) uur, zodat ik samen met mijn dochter Estelle uit groep 8 een broodje kan eten) en eentje in de middag (13.30 uur), zodat ik op tijd thuis ben als Estelle en Quinty (Havo 2) weer thuis komen. Er zijn ook nog wat weken vakantietijd (10 weken), dus dan resten er 42 weken x 5 werkdagen x 2 kopjes koffie = 420 kopjes koffie. Die heb ik nog niet gedronken dit jaar. 420 kopjes koffie x 255 euro is een dikke ton aan euro’s aan besparingen per jaar!

Zo werkt Anderzzz er aan de crisis te slopen door meer geld in de portemonnee te brengen van de consument. :-).

Dus wanneer spreken we af ? app, sms, bel me op 06-83777853 of mail me op richard.schreurs@anderzzz.nl (heb je geen tijd voor koffie, maar wil je wel je besparing, mail dan je jaarnota. Dan doen we de koffie een andere keer).

Gezellig! Doen he?

Oh ja: ken je iemand die ook met zijn of haar bekenden koffie wil drinken en samen met ze geld wil verdienen, dan kom ik graag met die persoon in contact. Dan leer ik ze energie besparen tijdens het koffie drinken.

 


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350